Κανονισμός

Η μάθηση είναι διασκέδαση! Η μέθοδος, είναι ο δρόμος προς αυτήν!

Εγγραφές

Η εγγραφή των μαθητών γίνεται μέσα στις αρχές Σεπτεμβρίου με την παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα τους.

Η διαδικασία της εγγραφής είναι σύντομη, σαφής και περιεκτική. Οι μαθητές δε γράφουν κάποιο διαγώνισμα κατάταξης αλλά υπάρχει μία προσωπική συνέντευξη, η οποία μας βοηθά να καταλάβουμε το επίπεδο του μαθητή.

Το σχολείο μας δέχεται μαθητές και καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και αναλαμβάνει την ομαλή ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Αξιολόγηση των μαθητών

Η αξιολόγηση των μαθητών γίνεται καθημερινά μέσα στην τάξη μέσα από quiz λεξιλογίου και γραπτών εργασιών. Ταυτόχρονα, αξιολογούνται προφορικά σε κάθε μάθημα για να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα και να ενισχυθεί ο μαθητής ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες.

Οι μαθητές όλων των τάξεων γράφουν επαναληπτικά διαγωνίσματα μετά το τέλος κάθε διδακτικής ενότητας και άλλα τεστ δεξιοτήτων(reading, listening, writing skills test) ανάλογα με τις ανάγκες της τάξης και του υλικού. Στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, διενεργούνται εξετάσεις εφ’ όλης της ύλης. Οι μαθητές των τάξεων εξετάσεων πτυχίου υποβάλλονται σε εξετάσεις προσομοίωσης ώστε να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις με αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Εάν ένας μαθητής απουσιάζει τη μέρα που γράφει διαγώνισμα, θα το γράψει κατόπιν συνεννόησης, εκτός ωρών μαθημάτων, ώστε να μη χάσει μάθημα.

Τα καθήκοντα γράφονται κάθε φορά στο τετράδιο συνεργασίας, το οποίο βοηθά το σχολείο μας να επικοινωνεί με τους γονείς ώστε να γνωρίζουν.

Ενημέρωση γονέων

Επίσημα γίνεται στις ημέρες επίδοσης ελέγχων, τρεις φορές το χρόνο στο τέλος των τριών τριμήνων.

Ταυτόχρονα, οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται στις καθορισμένες ώρες επικοινωνίας του κάθε διδάσκοντος.

Υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ γονέων και σχολείου όποτε κριθεί απαραίτητο τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο τετράδιο συνεργασίας του μαθητή επίσης μπορεί να γίνει ανταλλαγή ενός σύντομου μηνύματος μεταξύ γονιού και εκπαιδευτικού.

Μέσω της ιστοσελίδας και της σελίδας του σχολείου μας στο Facebook μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας και να ενημερώνεστε για πολλά πράγματα που κάνουμε μέσα στην τάξη.

Απουσίες και ολοκλήρωση σπουδών

Το σχολείο μας κρατά αρχείο των απουσιών και ζητάμε να ενημερωνόμαστε για τις τυχόν απουσίες και για τον τρόπο με τον οποίο η οικογένεια επιθυμεί να πάρει τα καθήκοντα της συγκεκριμένης ημέρας.

Αν ένας μαθητή λείψει για μεγάλο χρονικό διάστημα, το σχολείο μας πιστό στην αποστολή του, θα του διαθέσει κάποια μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας ώστε να καλύψει το διάστημα της απουσίας του.

Συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας

Το σχολείο μας συμμετέχει σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας που διοργανώνονται από φορείς οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι από το Υπουργείο Παιδείας. Οι εξετάσεις για τις οποίες προετοιμάζουμε μαθητές είναι εξής:

Επίπεδο Β1PET, Cambridge ESOL

NOCN Palso

Επίπεδο Β2FCE for Schools, Cambridge ESOL

ECCE, Hellenic American Union

ESB, Europalso

NOCN Palso

Επίπεδο Γ2            CPE, Cambridge ESOL

ECPE, Hellenic American Union

Κλίμακα αξιολόγησης για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό IELTS, TOEFL, TOEIC
Πιστοποίηση γλωσσομάθειας

Πολιτικές Έκτακτης Ανάγκης

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης την ώρα του μαθήματος, οι μαθητές θα εκκενώσουν το κτίριο μόλις αυτό είναι εφικτό και ασφαλές, με την υπόδειξη να μην μαζέψουν τσάντες ή βιβλία. Οι καθηγήτριές τους θα παραμείνουν μαζί τους ώσπου να τους παραλάβουν οι γονείς τους σε ασφαλές σημείο κοντά στο σχολείο.

Σε περίπτωση που ένας μαθητής αισθανθεί άσχημα την ώρα του μαθήματος, το σχολείο μας ακολουθώντας την οδηγία του Υπουργείου Υγείας, δε θα χορηγήσει κανενός είδους φάρμακο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γονέων. Το σχολείο μας διαθέτει εξοπλισμένο φαρμακείο και κουτί πρώτων βοηθειών και όλοι οι εργαζόμενοι είναι ικανοί να βοηθήσουν. Ωστόσο, αν η κατάσταση του μαθητή εμπνέει ανησυχία ή ο ίδιος δεν αισθάνεται αρκετά καλά ώστε να επιστρέψει στο μάθημα, ο μαθητής αυτός θα παραμείνει στο χώρο της γραμματείας ώσπου να έρθει ο κηδεμόνας του και να τον παραλάβει με ασφάλεια.

Για την ασφάλεια των παιδιών, παρακαλούμε τους γονείς να μας ενημερώνουν στις παρακάτω περιπτώσεις:

Απουσία από το μάθημα λόγω ασθένειας ή για κάθε άλλο λόγο

Καθυστέρηση προσέλευσης στο μάθημα

Ανάγκη για αναχώρηση από το σχολείο νωρίτερα

Το σχολείο μας δε θα δώσει ποτέ άδεια σε μαθητή να φύγει μόνος του, ασυνόδευτος, νωρίτερα από την ώρα που σχολάει κανονικά, χωρίς να έχει ενημερωθεί από τους γονείς του μαθητή.

Κλείστε ένα ραντεβού μέσα από την online φόρμα μας

Online Ραντεβού