Ιστορία

Η μάθηση είναι διασκέδαση! Η μέθοδος, είναι ο δρόμος προς αυτήν!

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας!

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κούρτη-Στεργιάνη βρίσκεται στην οδό Κασσάνδρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 1980. Μέσα στην μακρόχρονη πορεία του, το σχολείο μας έχει εισάγει στη μαγεία της Αγγλικής γλώσσας χιλιάδες μαθητές και τους έχει δει να αποφοιτούν παίρνοντας ένα ή περισσότερα πτυχία. Τώρα, πλέον, οι παλαιοί μαθητές μας επιστρέφουν, φέρνοντας τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε εμάς, γεγονός που αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή για μας αλλά και την καλύτερη απόδειξη της επιτυχίας του έργου μας και των μεθόδων που ακολουθούμε.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το σχολείο μας ξεκίνησε την πορεία του το 1980 με πρωτεργάτη και ιδρύτρια την κα Ελένη Κούρτη-Στεργιάνη, η οποία οραματίστηκε ένα σχολείο ξένων γλωσσών όπου η μάθηση είναι μια ευχάριστη και διαδραστική διαδικασία.

Με εφόδιό της τις σπουδές της στη Σχολή της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου αλλά και την προσωπικότητά της με τις ευαισθησίες της, την αγάπη της για τα παιδιά και την Αγγλική Γλώσσα, έφτιαξε ένα Κέντρο Ξένων Γλώσσων όπου στόχος είναι η σωστή εκμάθηση που οδηγεί στη σωστή χρήση της γλώσσας, και όχι απλά η απόκτηση ενός πτυχίου.

Μετά από χρόνια, η κόρη της, Χρύσα Στεργιάνη, επίσης απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, ήρθε να προσθέσει τη δική της ματιά, τη δικής της δημιουργικότητα και αγάπη για τη διδασκαλία εφαρμόζοντας νέες μεθόδους διδασκαλίας, ως άξια συνεχίστρια του έργου της μητέρας της.

ΟΡΑΜΑ

Όραμα του σχολείου μας είναι να δώσει στους μαθητές τους όλα εκείνα τα εφόδια στην ξένη γλώσσα που χρειάζονται ως πολίτες του Κόσμου, ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν και να εργαστούν ως ισότιμα μέλη της διεθνούς κοινωνίας.

Πέρα από την απόκτηση ενός πτυχίου γλωσσομάθειας, χρειάζεται να εξακολουθούμε να μαθαίνουμε αν δε θέλουμε να χάσουμε το επίπεδό μας, οπότε είναι σημαντικό για μας να ενισχύσουμε την ανεξαρτησία των μαθητών μας οδηγώντας τους να συνειδητοποιήσουν πώς μαθαίνουν καλύτερα μόνοι τους ώστε να συνεχίσουν να μαθαίνουν σε όλη τους τη ζωή.

Δείτε τα τμήματα του σχολείου μας

Τμήματα